Smażone udka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6681
Składniki:
- 6 udek kurczaka;
- 2 łyżki mąki;
- majonez;
- oregano;
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
1. Udka umyć.
2. Mąkę wymieszać z majonezem, dodać sól, pieprz, oregano.
3. Udka posmarować majonezem.
4. Zostawić na 3-4 godziny.
5. Smażyć na złocisty kolor z każdej strony.
Smacznego!
2. Mąkę wymieszać z majonezem, dodać sól, pieprz, oregano.
3. Udka posmarować majonezem.
4. Zostawić na 3-4 godziny.
5. Smażyć na złocisty kolor z każdej strony.
Smacznego!
Komentarze (1)
nareszcie jakis konkretny przepis bez 2000 składników. bardzo mi smakowało:)
polecam