Twaróg z kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2606
Twaróg z kawiorem
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g białego sera twarogowego
  • 20 g czerwonego kawioru
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Rzodkiewki pozbawić liści, ogonków i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i połączyć z pokrojoną rzodkiewką. Następnie dodać do tego biały ser twarogowy oraz jogurt. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Na to wyłożyć czerwony kawior i wszystko posypać pokrojonym, zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów