Tuńczyk z sałatą i makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1827
Składniki:
- 40 g wędzonego tuńczyka
- 20 g makaronu ryżowego nitki
- 2 marchewki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 główka sałaty
- 1 łyżka solu z limonki
- 1 czerwona cebula
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i połączyć z sałatą. Następnie oba składniki oprószyć szczypta soli oraz pieprzu, zalać oliwą z oliwek, sokiem z limonki, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Marchew obrać ze skóry, pokroić w podłużna słomkę i dodać do składników. Tuńczyka pokroić na kawałki i dodać do całości. Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do potrawy. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)