Tuńczyk po hiszpańsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2617

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 3 cytryny
  • 1 pomarańcza
  • 1 mała cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz starta gałka muszkatołowa
  • 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki

Opis przygotowania:

Cytryny umyć, przekroić na połówki i wydrążyć z nich miąższ. Pomarańcze obrać, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Otworzyć puszkę tuńczyka i osączyć go z oleju. Papryki umyć, przekroić na połowy, wydrążyć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Do osączonego tuńczyka dodać pokrojona pomarańczę, paprykę oraz drobno posiekaną cebulę. Dodać do tego majonez, doprawić przyprawami i sokiem z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać. Całością napełnić wydrążone połówki cytryn i ułożyć na talerzu. Tuńczyka podajemy przystrojonego zieleniną według własnego uznania.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów