Tuńczyk po hiszpańsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2617
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 3 cytryny
- 1 pomarańcza
- 1 mała cebula
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz starta gałka muszkatołowa
- 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki
Opis przygotowania:
Cytryny umyć, przekroić na połówki i wydrążyć z nich miąższ. Pomarańcze obrać, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Otworzyć puszkę tuńczyka i osączyć go z oleju. Papryki umyć, przekroić na połowy, wydrążyć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Do osączonego tuńczyka dodać pokrojona pomarańczę, paprykę oraz drobno posiekaną cebulę. Dodać do tego majonez, doprawić przyprawami i sokiem z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać. Całością napełnić wydrążone połówki cytryn i ułożyć na talerzu. Tuńczyka podajemy przystrojonego zieleniną według własnego uznania.
Komentarze (0)