Kurczak z mozzarellą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2116

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie sera mozzarelli w kulkach
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1 winne jabłko
  • 1 sałata zielona
  • 1 mała sałata pekińska
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 1 ostra papryka
  • oliwa
  • sok z jednej cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć na mocno rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i przełożyć do salaterki. Obie sałaty umyć, pokroić na kawałki i dodać do mięsa. Mozzarellę i zielony groszek osączyć z zalewy, przesypać do sałaty z mięsem. Jabłko umyć, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i poszatkować do sałaty. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać do niej zmiażdżony z solą czosnek, skroić paprykę, dodać pieprzu, całość wymieszać i zalać sałatę z mięsem. Sałatę przemieszać, a wierzch posypać orzeszkami. Podawać po 15 minutach.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów