Pomidory z mozzarellą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3783
Pomidory z mozzarellą
fot. Jorge-11 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g sera mozzarella
  • 40 dag suszonych pomidorów
  • 5 pomidorów
  • 4 pieczarki
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • garstka szpinaku lub szczawiu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pomidory i grzyby umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w plastry i ułożyć na tacy. Pieczarki pokroić w plastry i przysmażyć na 2 łyżkach oliwy na brązowy kolor. Do pieczarek dodać pokrojony drobno czosnek, sól, pieprz. Wymieszać i wyłożyć na pokrojone pomidory. Z sera uformować małe kulki i ułożyć w rządach na pomidorach. Między rzędami ułożyć suszone pomidory. Całość udekorować szpinakiem lub szczawiem i polać pozostałą oliwą z oliwek. Podawać zaraz po przyrządzeniu

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów