Pomidory z mozzarellą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3783
Składniki:
- 40 g sera mozzarella
- 40 dag suszonych pomidorów
- 5 pomidorów
- 4 pieczarki
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- garstka szpinaku lub szczawiu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory i grzyby umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w plastry i ułożyć na tacy. Pieczarki pokroić w plastry i przysmażyć na 2 łyżkach oliwy na brązowy kolor. Do pieczarek dodać pokrojony drobno czosnek, sól, pieprz. Wymieszać i wyłożyć na pokrojone pomidory. Z sera uformować małe kulki i ułożyć w rządach na pomidorach. Między rzędami ułożyć suszone pomidory. Całość udekorować szpinakiem lub szczawiem i polać pozostałą oliwą z oliwek. Podawać zaraz po przyrządzeniu
Komentarze (0)