Tosty grahamowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1864
Składniki:
- 200 g cebuli
- 50 g masła
- 200 g pełnoziarnistej mąki pszennej
- 175 g mąki grysikowej
- 0,75 l wywaru z warzyw
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryki pepperoni
- 4 jajka
- 0,125 l śmietany
- sól
- 375 g niezbyt dojrzałej goudy
- 1 łyżeczka tymianku
- 40 g wiórków maślanych
Opis przygotowania:
Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i podduś na maśle na złoty kolor. Dodaj mąkę pszenną i grysikową, stale mieszając podduś. Zalej wywarem i duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Obrany czosnek przeciśnij przez prasę, paprykę pepperoni pokrój w drobną kostkę, usuń przy tym nasiona. Jajka wymieszaj ze śmietaną, czosnkiem, papryką pepperoni, posól. Głęboką blachę wysmaruj tłuszczem, wylej na nią ciasto i wygładź powierzchnię. Posyp wiórkami masła. Piec na dolnym poziomie piekarnika (200 stopni) 25-30 minut.
Komentarze (0)