Tosty grahamowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1864

Składniki:

  • 200 g cebuli
  • 50 g masła
  • 200 g pełnoziarnistej mąki pszennej
  • 175 g mąki grysikowej
  • 0,75 l wywaru z warzyw
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryki pepperoni
  • 4 jajka
  • 0,125 l śmietany
  • sól
  • 375 g niezbyt dojrzałej goudy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 40 g wiórków maślanych

Opis przygotowania:

Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i podduś na maśle na złoty kolor. Dodaj mąkę pszenną i grysikową, stale mieszając podduś. Zalej wywarem i duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Obrany czosnek przeciśnij przez prasę, paprykę pepperoni pokrój w drobną kostkę, usuń przy tym nasiona. Jajka wymieszaj ze śmietaną, czosnkiem, papryką pepperoni, posól. Głęboką blachę wysmaruj tłuszczem, wylej na nią ciasto i wygładź powierzchnię. Posyp wiórkami masła. Piec na dolnym poziomie piekarnika (200 stopni) 25-30 minut.

Autor: msinter

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów