Tosty francuskie z bananem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2560
Składniki:
- 4 kromki chleba żytniego
- 4 łyżki śmietany kremówki
- 4 banany
- 2 jajka
- 2 liski bazylii
- 1 łyżka cukru pudru
- gotowa polewa czekoladowa
Opis przygotowania:
Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Chleb pokroić na 4 kromki o grubości do 4 cm. Następnie kromki chleba namoczyć w jajku, przełożyć na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone wyłożyć na talerz. Banany obrać ze skóry i usunąć końcówki. Jednego pokroić na kawałki i położyć na tostach, a pozostałe przekroić na ćwiartki i wyłożyć po obu stronach tostów. Śmietanę ubić trzepaczką i wyłożyć na banany na tostach. Całość posypać cukrem pudrem, polać gotową polewą czekoladowa i przyozdobić listkami bazylii.
Komentarze (0)