Figi zapiekane z rozmarynem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1701
Składniki:
- 400 g suszonych fig
- 4 gałązki świeżego rozmarynu
- 3 liście laurowe
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 łyżki miodu lipowego
- 1 łyżka mielonego kopru
Opis przygotowania:
Figi suszone sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i zmielić przez maszynkę do mięsa. Zmielone przełożyć do miski. Do zmielonych fig dodać miód, wsypać nasiona mielonego kopru i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do małej tortownicy, po czym wyłożyć świeży rozmaryn i liście laurowe. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150°C i piec przez 20 minut.
Komentarze (0)