Tosty po francusku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2903
Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego
- 40 dag szpinaku
- 30 dag żółtego sera
- 1 opakowanie kiełków fasoli
- 1 pierś z kurczaka
- 2 jajka
- 2 pomidory koktajlowe
- 2 łyżki mąki
- 4 łyżki oleju
- sól
Opis przygotowania:
Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Pierś kurczaka obtoczyć w jajku, w mące, posolić, a następnie usmażyć z obu stron na rumiany kolor na 2 łyżkach oleju i przekroić na połowę. Szpinak i kiełki fasoli sparzyć wrzątkiem i przełożyć razem z kurczakiem na talerz. Ser żółty pokroić na kwadraty, lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju, położyć na talerz. Kromki tostowe przeciąć na trójkąty, namoczyć w jajku, upiec na złoty kolor z obu stron i dodać do całości. Talerz udekorować pomidorem koktajlowym.
Komentarze (0)