Tosty po francusku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2903
Tosty po francusku
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 kromki chleba tostowego
  • 40 dag szpinaku
  • 30 dag żółtego sera
  • 1 opakowanie kiełków fasoli
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2 pomidory koktajlowe
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Opis przygotowania:

Jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Pierś kurczaka obtoczyć w jajku, w mące, posolić, a następnie usmażyć z obu stron na rumiany kolor na 2 łyżkach oleju i przekroić na połowę. Szpinak i kiełki fasoli sparzyć wrzątkiem i przełożyć razem z kurczakiem na talerz. Ser żółty pokroić na kwadraty, lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju, położyć na talerz. Kromki tostowe przeciąć na trójkąty, namoczyć w jajku, upiec na złoty kolor z obu stron i dodać do całości. Talerz udekorować pomidorem koktajlowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów