Tosty francuskie z jajkami i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3088
Składniki:
- 4 jajka
- 4 kromki chleba
- 2 łyżki oleju
- 2 plastry wędzonego boczku
- 2 gałązki świeżej kolendry do dekoracji
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Kolendrę umyć i osączyć z wody. Dwa jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli. W rozmieszanych składnikach namoczyć kromki chleba i smażyć je na rozgrzanym oleju na patelni na rumiany kolor. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie 2 jajka wbić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, po czym dodać do tego plastry boczku wędzonego i razem smażyć do chwili zarumienienia składników. Wówczas ściągnąć z ognia i dodać do całości. Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować gałązkami świeżej kolendry.
Komentarze (0)