Tortilla z tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2380
Składniki:
- 300 g serka tofu
- 4 liście sałaty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 placki tortilli
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Placki tortilli wyłożyć na stolnicę i nałożyć na nie liście sałaty. Łodygi selera pokroić w kostkę. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonych składników dodać pokrojone łodygi selera, po oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, zalać sosem sojowym i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie smażone ściągnąć z ognia i przełożyć na tortillę z sałatą. Następnie dodać do tego pokrojone na kawałki tofu. Całość zawinąć w rulony, pokroić na porcje i przełożyć na tackę.
Komentarze (0)