Tortilla z tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2149
Tortilla z tofu
fot. Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g serka tofu
  • 4 liście sałaty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 placki tortilli
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Placki tortilli wyłożyć na stolnicę i nałożyć na nie liście sałaty. Łodygi selera pokroić w kostkę. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonych składników dodać pokrojone łodygi selera, po oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, zalać sosem sojowym i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie smażone ściągnąć z ognia i przełożyć na tortillę z sałatą. Następnie dodać do tego pokrojone na kawałki tofu. Całość zawinąć w rulony, pokroić na porcje i przełożyć na tackę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów