Chłodnik fasolowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1844
Chłodnik fasolowy
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 ml jogurtu greckiego
  • 400 g czerwonej fasoli Adzuki w zalewie
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Schłodzony jogurt przelać do rondla, dodać do niego osączoną z zalewy fasolę, obrany ze skóry i pokrojony drobno czosnek oraz cukier brązowy. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zmiksować mikserem na jednolitą masę i przelać do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów