Tofu z ryżem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3800
Składniki:
- 40 g tofu
- 15 dag zielonej fasolki szparagowej
- 2 czerwone papryki
- 2 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka ryżu
- 1 limonka
- 0,5 łyżeczki curry
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na środek talerza. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki i razem z tofu ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki, pomidory pokroić w plastry, czosnek drobno posiekać. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pokrojone warzywa, doprawić pieprzem, solą i curry, podsmażyć i dodać fasolkę z tofu. Dodać także z jednej limonki, a dwa plastry pozostawić do dekoracji. Całość poddusić przez 2 minuty pod przykryciem, dobrze wymieszać i przełożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojoną natką pietruszki i plastrami limonki.
Komentarze (0)