Sałatka warzywno-jajeczna z owocami morza

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 817
Sałatka warzywno-jajeczna z owocami morza
fot. rezkrr (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g wędzonego łososia
  • 100 g czerwonego kawioru
  • 6 pomidorków cherry
  • 5 mrożonych krewetek
  • 4 jajka
  • 2 białe rzepy
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • zielony koperek

Opis przygotowania:

Pomidory oraz rzepę umyć i odsączyć z wody. Krewetki rozmrozić, po czym wrzucić je do rondla z 1 l gotującej się wody i gotować przez 3 minuty. Po ugotowaniu krewetki odcedzić. Łososia wędzonego pokroić w kostkę i przełożyć na talerz.. Pomidorki pokroić na małe kawałki i dodać do wędzonego łososia na talerzu. Rzepę obrać ze skóry, zetrzeć ją na tarce jarzynowej o grubych oczkach i dodać do składników na talerzu. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz mielonego czarnego pieprzu i przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Jajka smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zetną. Wtedy ściągnąć je z patelni i przecisnąć przez sito do składników na talerzu. Dodać do tego czerwony kawior, gotowane krewetki i wszystko udekorować zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów