Kiełbasa z ziemniakami, marchewką i groszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4410
Składniki:
- 4 pęta kiełbasy
- 0,5 kg ziemniaków
- 6 marchewek
- 5 łyżek mrożonego, zielonego groszku
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- 1 opakowanie gotowego, jasnego sosu pieczeniowego
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, utłuc i przełożyć na talerz. Kiełbasę zalać wodą, zagotować i przełożyć do ziemniaków. Marchew obrać pokroić na kawałki, ugotować do miękkości z mrożonym groszkiem w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i dodać do ziemniaków. Cebulę obrać pokroić w plastry, zeszklić na rozgrzanym oleju i przełożyć na kiełbasę. Gotowy sos pieczeniowy rozrobić zgodnie z instrukcja na opakowaniu, polać nim ziemniaki, a resztę przelać do malej miseczki i postawić obok talerza. Całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)