Tofu z grilla z gruszkami, powidłami i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2064
Składniki:
- 400 g jedwabistego tofu
- 4 gruszki faworytki
- 4 łyżki powideł śliwkowych
- 2 łyżki tłuczonych orzechów ziemnych
Opis przygotowania:
Gruszki umyć, osączyć z wody, pozbawić gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Tofu pokroić na równe kawałki, przełożyć je na aluminiową tackę do grilla i grillować je z obu stron do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć je z grilla i ponacinać ostrym nożem środki. W miejsce nacięć włożyć pokrojone wcześniej gruszki i przełożyć na talerz. Wszystko wyłożyć powidłami śliwkowymi i posypać tłuczonymi orzechami ziemnymi.
Komentarze (0)