Tofu z grilla z gruszkami, powidłami i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2064
Tofu z grilla z gruszkami, powidłami i orzechami
fot. Andrea_Nguyen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g jedwabistego tofu
  • 4 gruszki faworytki
  • 4 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki tłuczonych orzechów ziemnych

Opis przygotowania:

Gruszki umyć, osączyć z wody, pozbawić gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Tofu pokroić na równe kawałki, przełożyć je na aluminiową tackę do grilla i grillować je z obu stron do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć je z grilla i ponacinać ostrym nożem środki. W miejsce nacięć włożyć pokrojone wcześniej gruszki i przełożyć na talerz. Wszystko wyłożyć powidłami śliwkowymi i posypać tłuczonymi orzechami ziemnymi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów