Tofu z awokado i ciastem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2226
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 1 awokado
- 25 g wędzonego tofu
- 15 dag orzeszków piniowych
- 10 dag suszonych pomidorów
- 2 łyżki śmietany
- 0,5 łyżeczki papryki chilli
- natka zielonej pietruszki
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na kwadraty 10x10 cm. Orzeszki piniowe utłuc. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w drobna kostkę. Tofu rozdrobnić, dodać do niego posiekane drobno suszone pomidory, chili, pokrojone awokado, orzeszki, szczyptę soli i połowę posiekanej natki pietruszki. Całość dobrze wymieszać i nałożyć na ciasto. Ciasto złożyć w rulon, zlepić i piec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 190 stopni. Gotowe przełożyć na talerz i udekorować pozostałą natką pietruszki.
Komentarze (0)