Teryna warzywno drobiowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2227
Teryna warzywno drobiowa

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • cukinia
  • 8 marchwi
  • 250 g piersi z kurczaka
  • małe opakowanie mrożonych różyczek brokułów
  • małe opakowanie mrożonego kalafiora
  • 15 płatków żelatyny (25g)
  • 400 ml bulionu drobiowego
  • mała puszka fasoli szparagowej
  • pierścionki szczypiorku
  • cukinia do dekoracji

Opis przygotowania:

W piekarniku nagrzanym do 250 stopni zapiekać przez 10 min papryki wcześniej oczyszczone z pestek. Potem obrać ją ze skórki. Cukinię i marchewkę blanszować w gotującej wodzie. Pierś kurczaka gotować około 15 min. Mrożone warzywa wyłożyć na sito i rozmrozić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Formę dokładnie wyłożyć folią aluminiową. Układać marchew,pierś z kurczaka pokrojoną, cukinię, kalafior i brokuły oraz na wierz paprykę. Żelatynę podgrzewać w 1/4 bulionu. Po czym połączyć z resztą bulionu. Wylać do formy i zostawić w lodówce na ok 3 godz.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów