Przekładaniec warzywno-serowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2355
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 350 g cukinii
- 350 g pomidorów
- 200 g sera brie
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 1 łyżka tymianku (świeżego lub suszonego)
Opis przygotowania:
Ciastem wyłóż wysmarowaną łyżką oleju blachę, na brzegach formując rant. Spód nakłuj i posmaruj białkiem. Piecz 10 minut w temp. 220 st. C.
Cukinię i pomidory umyj i pokrój w plastry. Cukinię podsmaż na pozostałym oleju. Osącz. Ser pokrój w plastry.
Na cieście układaj obok siebie rządki pomidorów, sera i cukinii (tak, aby zachodziły na siebie). Oprósz solą i pieprzem. Rant placka posmaruj żółtkiem. Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C. Posyp tymiankiem.
Cukinię i pomidory umyj i pokrój w plastry. Cukinię podsmaż na pozostałym oleju. Osącz. Ser pokrój w plastry.
Na cieście układaj obok siebie rządki pomidorów, sera i cukinii (tak, aby zachodziły na siebie). Oprósz solą i pieprzem. Rant placka posmaruj żółtkiem. Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C. Posyp tymiankiem.
Komentarze (0)