Teryna owocowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2158
Teryna owocowa

Składniki:

  • 230 g gruszek
  • 280 g brzoskwiń
  • 175 g mandarynek
  • 260 g plastrów ananasa
  • 185 g wiśni
  • 75 g cukru
  • 250 g białego wina
  • 35 ml cointreau
  • 75 g soku owocowego
  • zalewa po odcedzeniu owoców z puszki: winogron, jeżyny, porzeczki.

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce odsączyć z zalew. Cukier rozpuścić w niewielkiej ilości wody na gazie. Wino, rozpuszczony cukier, cointreau i sok z gruszek, brzoskwiń i mandarynek wlać do jednego naczynia. Formę wyłożyć folią, pokroić brzoskwinie i ułożyć na spodzie potem warstwami układać wiśnie i pozostałe owoce. Żelatyną wyjąć z wody, odcisnąć i krótko podgrzewać z 1/4 wymieszanego soku z owoców. Chwilę podgrzewać. Potem przelać do formy z owocami i zostawić na kilka godzin w lodówce.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów