Tatar z szynką i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1906
Tatar z szynką i awokado
fot. takaokun / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonej szynki wieprzowej
  • 2 dojrzałe awokado
  • pęczek szczypiorku
  • Tatar:
  • 300 polędwicy wołowej
  • 1 żółtko jajka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Awokado oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek drobno posiekać. Szynkę wędzoną pokroić w plastry i razem z pokrojonym awokado przełożyć do miski. Dodać do tego posiekany wcześniej szczypiorek.

Przygotować tatar: polędwicę wołową zmielić maszynką do mięsa do kolejnej miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do zmielonej polędwicy wraz z żółtkiem jajka. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać widelcem i dodać do potrawy w misce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów