Tatar z szynką i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1906
Składniki:
- 300 g wędzonej szynki wieprzowej
- 2 dojrzałe awokado
- pęczek szczypiorku
- Tatar:
- 300 polędwicy wołowej
- 1 żółtko jajka
- 1 cebula
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Awokado oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek drobno posiekać. Szynkę wędzoną pokroić w plastry i razem z pokrojonym awokado przełożyć do miski. Dodać do tego posiekany wcześniej szczypiorek.
Przygotować tatar: polędwicę wołową zmielić maszynką do mięsa do kolejnej miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do zmielonej polędwicy wraz z żółtkiem jajka. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać widelcem i dodać do potrawy w misce.
Przygotować tatar: polędwicę wołową zmielić maszynką do mięsa do kolejnej miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do zmielonej polędwicy wraz z żółtkiem jajka. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać widelcem i dodać do potrawy w misce.
Komentarze (0)