Tatar z sezamem i nori
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1390
Składniki:
- 400 g polędwicy wołowej
- 2 łyżki sezamu
- 2 plastry suszonego nori
- 1 jajko
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 szklanka wrzącej wody
Opis przygotowania:
Plastry nori sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Polędwicę wołową zmielić maszynką do mięsa i przełożyć do miski. Następnie do zmielonego mięsa wbić jajko, wlać sos sojowy, wsypać sezam i suszony tymianek. Wszystko dobrze wymieszać i pozostawić przez 30 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie składniki zawinąć w plastry nori i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)