Tatar wołowy z sezamem i majonezem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3194
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej
- 100 ml majonezu
- 2 jajka przepiórcze
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pomidory
- 2 liście sałaty
- 1 cebula
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa, mięso oraz jajka umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Pomidory pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać ze skóry i posiekać drobno. Polędwicę wołową przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa i połączyć z posiekana cebulą. Wlać do tego oliwę z oliwek, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wyrobić ręcznie. Wyrobione składniki przełożyć na talerz. Następnie dodać do tego rozbite jajko przepiórcze i posypać sezamem. Majonez przełożyć na talerz, po czym włożyć na niego pokrojony szczypiorek oraz pomidory. Całość udekorować listkami sałaty.
Komentarze (0)