Tatar wołowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2984
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowe
- 2 szalotki
- 2 żółtka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżka mielonego sezamu
- 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki chili
- natka kolendry
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso i warzywa umyć i osączyć z wody. Polędwicę wołową przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa, a potem przełożyć ją na talerz. Natkę kolendry oraz szczypiorek pokroić drobno. Dodać do tego sok cytrynowy, mieloną paprykę chili, mielony sezam i przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie obrać szalotki ze skóry, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z powyższymi składnikami. Całość przełożyć na mięso, a na koniec dodać do tego żółtko.
Komentarze (0)