Tarator (chłodnik)
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2109
Składniki:
- 4 zielone ogórki szklarniowe
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki kwaśnej smietany
- 1 l jogurtu naturalnego
- pęczek zielonego koperku
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w kostkę, przełożyć do miski i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odcisnąć z nich nadmiar wody. Koperek zielony pokroić drobno i dodać odciśniętych ogórków. Czosnek obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Całość oprószyć pieprzem i solą. Jogurt naturalny zmieszać z kwaśną śmietaną, dokładnie wstrząsnąć i przelać do składników. Wszystko wstawić do lodówki na 30 minut.
Komentarze (0)