Tarator
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1979
Składniki:
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 100 g tłuczonych orzechów włoskich
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżka pasty sezamowej tahini
- 1 łyżeczka oleju
- 1 ząbek czosnku
- pęczek zielonego koperku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Koperek zielony drobno posiekać do miski. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do koperku w misce. Wsypać do tego tłuczone orzechy włoskie oraz dodać pastę sezamową. Całość oprószyć szczyptą soli, zalać olejem, a potem jogurtem. Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Komentarze (0)