Tagliatelle z tuńczykiem i kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2046
Składniki:
- 30 g makaronu tagliatelle
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki kaparów w zalewie
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Kapary osączyć z zalewy. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, osączyć z oleju i pokroić na drobne kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać osączone kapary, pokrojonego tuńczyka i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego przecier pomidorowy oraz ugotowany wcześniej makaron. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, po czym dokładnie wymieszać i smażyć pod przykryciem
przez 1,5 minuty. Gotowe danie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
przez 1,5 minuty. Gotowe danie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)