Dynia pieczona z pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3007
Składniki:
- 6 pieczarek
- 4 liście kapusty pekińskiej
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki keczupu pikantnego
- 1 cebula
- 1 dynia piżmowa
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Keczup wyłożyć na talerz. Dynię piżmową obrać ze skóry, usunąć pestki, miąższ pokroić w plastry o grubości do 1 cm, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć z obu stron do miękkości na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Następnie przełożyć na keczup. Obrać cebulę, pokroić ją w drobna kostkę i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Do cebuli dodać pokrojone w plastry pieczarki, doprawić solą oraz pieprzem i smażyć do czasu, aż pieczarki się zarumienią. Dodać wtedy liście kapusty pekińskiej, zeszklić i całość wyłożyć na dynię.
Komentarze (0)