Tadżin z pomidorów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2137
Składniki:
- 60 dkg pomidorów
- 10 jajek
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Czosnek rozetrzeć i wysmarować nim rondel. Rozgrzać mocno oliwę w rondlu i dodać obraną i pokrojona w kostkę cebulę. Dodać do tego pomidory i smażyć tak długo, aby wyparował płyn. Rozmącić 8 jajek, dodać do pomidorów i gotować pod przykryciem, aż jajka się zetną. Dwa jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skorupek, lekko ostudzić i pokroić w krążki. Gotowy tadżin przełożyć na talerz i udekorować gotowanymi jajkami. Podajemy na gorąco.
Komentarze (0)