Babeczki choinkowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2491
Składniki:
- 400 g zielonego lukru Dr. Oetkera
- 150 g mąki
- 140 g cukru
- 130 g masła
- 130 ml mleka letniego
- 4 waflowe kubki do lodów
- 2 jajka
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka perełek cukierniczych
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Jajka ubić trzepaczką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do ubitego kremu dodać kakao, ubite jajka i wymieszać. Do wymieszanych składników dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia, letnie mleko i cały czas mieszając. Wymieszane składniki przełożyć do foremek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec przez 20 minut. Upieczone wyciągnąć i przestudzić. Kiedy ostygną, nałożyć na nie waflowe rożki. Całość polać lukrem przyrządzonym zgodnie z instrukcją na opakowaniu i udekorować perełkami cukierniczymi.
Komentarze (0)