Szyszki z ryżu inaczej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 6305
Składniki:
- 1/2 szklanki mleka
- 1 kostka masła
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki kakao
- 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku
- 4 paczki ryżu preparowanego
- aromat np. rumowy
Opis przygotowania:
W dużym garnku rozpuścić masło i wsypać cukier z kakao,a następnie dokładnie wymieszać. Zalać mlekiem i zagotować. Po przestudzeniu dodać aromat,mleko w proszku i ryż. Delikatnie wymieszać tworząc jednolitą masę. Uformować kształtne szyszki. Ręce najlepiej maczać w zimnej wodzie,żeby masa nie kleiła się do rąk.
Komentarze (1)
suuuppppppppppppeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - bardzo dobre