Deser z mango i czarnego ryżu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3479
Deser z mango i czarnego ryżu
fot. Dennis Mueller / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 duże owoce mango
  • 1 szklanka czarnego ryżu
  • 1 szklanka śmietany 18 %
  • 2 łyżki cukru
  • 1 marchew
  • 4 liście mięty
  • sól

Opis przygotowania:

Mango umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić na równe prostokąty i ułożyć w kształcie serca na talerzu. Ryż czarny dobrze opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do serca z mango. Śmietanę zmiksować z cukrem i wlać do środka ryżu. Nad sercem położyć liście mięty. Marchew umyć, wyciąć trójkąty, ozdobić brzegi i ułożyć w formie kwiatka na liściach mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów