Deser z mango i czarnego ryżu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3479
Składniki:
- 4 duże owoce mango
- 1 szklanka czarnego ryżu
- 1 szklanka śmietany 18 %
- 2 łyżki cukru
- 1 marchew
- 4 liście mięty
- sól
Opis przygotowania:
Mango umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić na równe prostokąty i ułożyć w kształcie serca na talerzu. Ryż czarny dobrze opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do serca z mango. Śmietanę zmiksować z cukrem i wlać do środka ryżu. Nad sercem położyć liście mięty. Marchew umyć, wyciąć trójkąty, ozdobić brzegi i ułożyć w formie kwiatka na liściach mięty.
Komentarze (0)