Szynka z puree z selera i cukinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 802
Szynka z puree z selera i cukinią
fot. kopachinsky (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 g gotowanej szynki wieprzowej
  • 2 selery (korzeń)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielona, młoda cukinia
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól
  • świeża rukola

Opis przygotowania:

Warzywa oraz rukolę umyć i odsączyć z wody. Selery przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu selery odcedzić, obrać ze skóry, zmiksować je mikserem na drobną masę i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojoną w drobną kostkę cukinię zieloną i gotowaną szynkę. Całość polać oliwą z oliwek i posypać rukolą oraz bułka tartą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów