Szynka z puree z selera i cukinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 802
Składniki:
- 200 g gotowanej szynki wieprzowej
- 2 selery (korzeń)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona, młoda cukinia
- 1 łyżka bułki tartej
- sól
- świeża rukola
Opis przygotowania:
Warzywa oraz rukolę umyć i odsączyć z wody. Selery przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Po ugotowaniu selery odcedzić, obrać ze skóry, zmiksować je mikserem na drobną masę i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojoną w drobną kostkę cukinię zieloną i gotowaną szynkę. Całość polać oliwą z oliwek i posypać rukolą oraz bułka tartą.
Komentarze (0)