Kotlety z selera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2962
Składniki:
- 1 duży seler
- 2 jajka
- płatki owsiane do obtoczenia
- olej do smażenia
- ostra papryka w proszku
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki posiekanego koperku
Opis przygotowania:
Obrany i umyty seler pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie obgotować w osolonej wodzie na półmiękko. Potem odsączyć z nadmiaru wody, wystudzić, doprawić solą i pieprzem. Płatki owsiane wymieszać ze sproszkowaną papryką. Plastry selera obtaczać w roztrzepanym jajku i płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu przez około 15 minut z obu stron na rumiano. Podawać posypane koperkiem. Można podawać z sosami.
Komentarze (0)