Kotlety z selera

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2962

Składniki:

  • 1 duży seler
  • 2 jajka
  • płatki owsiane do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • ostra papryka w proszku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Opis przygotowania:

Obrany i umyty seler pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie obgotować w osolonej wodzie na półmiękko. Potem odsączyć z nadmiaru wody, wystudzić, doprawić solą i pieprzem. Płatki owsiane wymieszać ze sproszkowaną papryką. Plastry selera obtaczać w roztrzepanym jajku i płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu przez około 15 minut z obu stron na rumiano. Podawać posypane koperkiem. Można podawać z sosami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów