Zapiekanka z pomidorami, papryką i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2089
Składniki:
- 15 g tartego parmezanu
- 5 g kiełków rzodkiewki
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona papryka
- 1 bagietka
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Pomidory pokroić w cienkie krążki. Bagietkę przekroić na pół, posypać tartym parmezanem, nałożyć pokrojoną paprykę, po czym oprószyć pieprzem oraz solą i zalać oliwą z oliwek. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec do czasu, aż papryka się przyrumieni. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i dodać do tego pokrojone pomidory. Całość posypać sparzonymi wcześniej kiełkami rzodkiewki
Komentarze (0)