Zapiekanka z pomidorami, papryką i kiełkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1911
Zapiekanka z pomidorami, papryką i kiełkami
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 15 g tartego parmezanu
  • 5 g kiełków rzodkiewki
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielona papryka
  • 1 bagietka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Pomidory pokroić w cienkie krążki. Bagietkę przekroić na pół, posypać tartym parmezanem, nałożyć pokrojoną paprykę, po czym oprószyć pieprzem oraz solą i zalać oliwą z oliwek. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec do czasu, aż papryka się przyrumieni. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i dodać do tego pokrojone pomidory. Całość posypać sparzonymi wcześniej kiełkami rzodkiewki

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów