Szpinak z rodzynkami, fasolą i skórką pomarańczową
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1969
Składniki:
- 200 g mrożonego szpinaku
- 3 łyżki czarnej fasoli w zalewie
- 3 skórki z pomarańczy
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka rodzynek
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak rozmrozić, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, zagotować i odcedzić. Skórki z pomarańczy sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i połączyć ze szpinakiem. Dodać do tego sparzone i osączone z wody rodzynki, startą na drobnej tarce jarzynowej marchew oraz osączoną z zalewy, czarną fasolę. Cukier zmieszać z sosem sojowym, olejem sezamowym i kiedy się rozpuści, dodać do składników i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)