Szpinak z rodzynkami, fasolą i skórką pomarańczową

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1761
Szpinak z rodzynkami, fasolą i skórką pomarańczową
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 3 łyżki czarnej fasoli w zalewie
  • 3 skórki z pomarańczy
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka rodzynek
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak rozmrozić, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, zagotować i odcedzić. Skórki z pomarańczy sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i połączyć ze szpinakiem. Dodać do tego sparzone i osączone z wody rodzynki, startą na drobnej tarce jarzynowej marchew oraz osączoną z zalewy, czarną fasolę. Cukier zmieszać z sosem sojowym, olejem sezamowym i kiedy się rozpuści, dodać do składników i dokładnie wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów