Szpinak z marchewką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3214
Składniki:
- 4 marchewki
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka soku cytrynowego
- pęczek szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osaczyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach do miski. Potem zasypać ją cukrem, zalać sokiem cytrynowym i wymieszać. Szpinak pokroić na kawałki. Następnie czosnek obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojony wcześniej szpinak, oprószyć go szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie z ognia i wymieszać z marchewką w misce.
Komentarze (0)