Szpinak po gruzińsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3135
Składniki:
- 1/2 kg mrożonego szpinaku
- 5 dkg słoniny lub boczku
- 1 mała cebula
- 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
- 4 jajka
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szpinak ugotować do miękkości, po ugotowaniu dokładnie go osączyć z wody. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę i stopić na małym ogniu na skwarki. Do skwarków włożyć szpinak, doprawić solą, pieprzem i dobrze wymieszać. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać, dodać do nich natkę zielonej pietruszki i posolić. Następnie wlać jajka do szpinaku i mieszać do czasu, aż się zetną. Gotowy szpinak podajemy na gorąco.
Komentarze (0)