Pudding rabarbarowo-rodzynkowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1867
Składniki:
- 200 ml słodzonego mleka skondensowanego
- 8 truskawek do dekoracji
- 3 łyżki brązowego cukru
- 3 kromki chleba
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 0,5 kg rabarbaru
- 0,5 szklanki rodzynek
- szczypta kakao
Opis przygotowania:
Rabarbar oraz truskawki umyć i osączyć z wody. Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Rabarbar pokroić na 1 cm kawałki, przesypać go do rondla, zasypać brązowym cukrem, dodać sparzone wcześniej rodzynki i zalać 1 szklanką wody. Gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Następnie kromki chleba pozbawić skórek, pokruszyć je na drobne kawałeczki i dodać do ugotowanych składników. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, odpowiednią foremką przełożyć ją na talerz i wstawić na 40 minut do lodówki. Po tym czasie dodać do tego wiórki kokosowe, zalać je mlekiem skondensowanym i posypać kakao. Na koniec pudding udekorować truskawkami
Komentarze (0)