Parówki z serem zapiekane w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3952
Parówki z serem zapiekane w cieście
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 500 g parówek drobiowych
  • 250 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 20 g żółtego sera w plastrach
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 0,5 szklanki ciepłej wody

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i namoczyć ciepłą woda. Następnie pociąć je wraz z żółtym serem na paski o długości 1,5 cm. W pocięta paski ciasta francuskiego zawinąć parówki drobiowe oraz plastry sera żółtego. Zawinięte składniki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 370 stopni i piec na złoty kolor ciasta. Potem wszystko wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz z wyłożoną musztardą i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów