Parówki z serem zapiekane w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3952
Składniki:
- 500 g parówek drobiowych
- 250 g mrożonego ciasta francuskiego
- 20 g żółtego sera w plastrach
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 0,5 szklanki ciepłej wody
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić i namoczyć ciepłą woda. Następnie pociąć je wraz z żółtym serem na paski o długości 1,5 cm. W pocięta paski ciasta francuskiego zawinąć parówki drobiowe oraz plastry sera żółtego. Zawinięte składniki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 370 stopni i piec na złoty kolor ciasta. Potem wszystko wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz z wyłożoną musztardą i podawać na ciepło.
Komentarze (0)