Szparagi w plastrach cielęciny
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2405
Składniki:
- 250 g cielęciny
- 50 g szynki w plastrach
- 50 g szparagów
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka keczupu
- zielona natka pietruszki
- tłuszcz do pieczenia
- sól
Opis przygotowania:
Cielęcinę umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry. Następnie upiec ją na tłuszczu. Szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Upieczoną cielęcinę wyłożyć na talerz, posmarować keczupem z jednej strony, nałożyć plastry szyki, a na szynkę szparagi. Całość pozawijać w rulony, skropić majonezem i posypać natką zielonej pietruszki. Gotowe do spożycia można podać z pomidorami pokrojonymi w talarki, zielonym ogórkiem lub zielonym groszkiem.
Komentarze (0)