Szparagi w plastrach cielęciny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2405
Szparagi w plastrach cielęciny
fot. citymama / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 250 g cielęciny
  • 50 g szynki w plastrach
  • 50 g szparagów
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • zielona natka pietruszki
  • tłuszcz do pieczenia
  • sól

Opis przygotowania:

Cielęcinę umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry. Następnie upiec ją na tłuszczu. Szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Upieczoną cielęcinę wyłożyć na talerz, posmarować keczupem z jednej strony, nałożyć plastry szyki, a na szynkę szparagi. Całość pozawijać w rulony, skropić majonezem i posypać natką zielonej pietruszki. Gotowe do spożycia można podać z pomidorami pokrojonymi w talarki, zielonym ogórkiem lub zielonym groszkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów