Szpajza ze śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 6023

Składniki:

  • 1 litr śmietany
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • bakalie
  • czekolada mleczna
  • 7 łyżek żelatyny
  • literatka spirytusu
  • ewentualnie galaretka owocowa

Opis przygotowania:

Należy ucierać żółtka jajek z cukrem. W osobnym garnku ubijać śmietanę, a po ubiciu połączyć z utartymi żółtkami. Dodawać kolejno spirytus, bakalie oraz startą czekoladę (wciąż mieszając) a następnie wlać żelatynę. Na sam koniec na górę można wlać stężałą galaretkę.

Autor: lelandgaunt

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów