Szampańska galaretka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1249
Składniki:
- 200 g galaretki pomarańczowej
- 2 łyżki zimnej wody
- 1,5 szklanki wrzącej wody
- 1,5 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżeczka tartej skórki pomarańczowej
- 0,5 szklanki dobrze schłodzonego szampana
- 0,5 szklanki soku z mandarynek
Opis przygotowania:
Do rondla wlać 1,5 szklanki wody, sok z mandarynek i razem zagotować na średnim ogniu. Następnie ściągnąć z ognia i wsypać do tego galaretkę pomarańczową. Całość dobrze wymieszać, aby galaretka się rozpuściła. Następnie schłodzony szampan wymieszać w kubku z zimną wodą i przelać do składników z galaretką. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać, przelać do odpowiednich plastikowych pojemniczków i przestudzić. Po przestudzeniu wstawić do lodówki i trzymać do chwili, aż galaretka się zsiądzie. Wtedy wyciągnąć z lodówki, wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem oraz tartą skórką pomarańczową.
Komentarze (0)