Szampan z kawiorem i liczi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1826
Składniki:
- 300 ml białego szampana (Boizel)
- 50 ml śmietany kremówki
- 6 owoców liczi
- 1 łyżka kawioru
- 1 czerwona papryczka chili
- 0,5 łyżeczki gorzkiej, tartej czekolady
- garstka świeżej mięty
Opis przygotowania:
Owoce liczi, papryczkę oraz miętę umyć i osączyć z wody. Owoce liczi obrać. Papryczkę chili pokroić nożem w bardzo cienkie plastry. Do szklanki wrzucić połowę kawioru i owoców liczi i zalać białym szampanem. Następnie dodać do tego pozostałe owoce liczi i kawior. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę i dodać ją do całości. Wszystko udekorować pokrojoną papryczką chili, listkami świeżej mięty i posypać gorzką czekoladą.
Komentarze (0)