Sałatka z tofu, dyni i sezamu
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2567
Składniki:
- 250 g tofu jedwabistego
- 250 g miąższu z dyni
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 1 łyżka białego sezamu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Miąższ z dyni oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Miąższ z dyni pokroić w kostkę. Masło stopić na rozgrzanej patelni na patelni, dodać do niego miąższ z dyni, oprószyć szczyptą soli i smażyć do miękkości. Kiedy dynia zmięknie, ściągnąć ją z ognia i przełożyć do miski. Tofu pokroić w kostkę i dodać do smażonej dyni w misce, po czym wsypać do tego sezam biały oraz czarny i dodać pokrojony szczypiorek. Całości skropić oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)