Surówka z cykorii i brzoskwiń

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3001

Składniki:

  • 30 dag cykorii
  • 10 dag brzoskwiń
  • 4 dag orzechów włoskich bez łupin
  • 15 dag twarożku homogenizowanego
  • sól, cukier i sok z cytryny do smaku

Opis przygotowania:

Cykorię oczyść z uszkodzonych liści, wytnij gorzki miąższ u nasady korzeni, opłucz, cienko pokrój. Brzoskwinie i orzechy umyj, sparz, zdejmij skórkę, wyjmij pestki, pokrój w paski. Wymieszaj z cykorią i twarożkiem, dopraw do smaku i posyp posiekanymi orzechami.

Autor: plateau

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów