Sałatka z pomarańczy, cykorii i szprotek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2186
Składniki:
- 50 g wędzonych szprotek
- 2 pomarańcze duże
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cykoria czerwona
- 0,5 łyżeczki mielonego majeranku
- pieprz świeżo zmielony
- natka pietruszki
Opis przygotowania:
Szprotki obrać ze skóry oraz ości i wyłożyć na środek talerza. Następnie majeranek zmieszać z oliwą i polać nim szprotki. Pomarańcze obrać ze skóry, pokroić w plastry i wyłożyć na szprotki. Cykorię czerwoną dokładnie opłukać, osączyć z wody, podzielić na listki i dodać do pomarańczy. Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać pokrojoną natką pietruszki.
Komentarze (0)