Surówka tahitańska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1508
Składniki:
- 50 dkg białej ryby
- 6 cytryn
- 0,5 szklanki gęstej śmietany kremówki
- 2 jajka
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rybę sprawić, zdjąć skórę, usunąć wszystkie ości, pokroić na małe kawałki i ułożyć w naczyniu. Cytryny umyć, przekroić na połowy, wycisnąć z nich sok i zalać całą rybę, aby nie wystawała. Marynować przez 4 godziny. Po tym czasie dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w krążki i posypać rybę. Wszystko włożyć na 15 minut do lodówki.
Komentarze (0)