Surówka tahitańska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1435

Składniki:

  • 50 dkg białej ryby
  • 6 cytryn
  • 0,5 szklanki gęstej śmietany kremówki
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rybę sprawić, zdjąć skórę, usunąć wszystkie ości, pokroić na małe kawałki i ułożyć w naczyniu. Cytryny umyć, przekroić na połowy, wycisnąć z nich sok i zalać całą rybę, aby nie wystawała. Marynować przez 4 godziny. Po tym czasie dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w krążki i posypać rybę. Wszystko włożyć na 15 minut do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów