Surówka z marchwi z miodem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4964
Składniki:
- 300 g marchwi
- 2 jabłka
- 2 łyżki miodu
- 1 cytryna
- 10 dag rodzynek
- szklanka śmietany
Opis przygotowania:
Jabłka i marchew po umyciu obrać ze skórek i zetrzeć na tarce w paski. Przekroić cytrynę, wycisnąć z niej sok i razem z miodem dodać do surówki. Rodzynki sparzyć wrzątkiem, wsypać do całości, dodać śmietanę i wszystko dobrze wymieszać.
Komentarze (3)
Zrobiłam wczoraj na obiad, tylko bez rodzynek. Bardzo dobre, wszystkim domownikom smakowało.
W zeszłym tygodniu zrobiłam znowu tę surówkę, ale tym razem dodałam rodzynki,było smaczne. Wnuczki zdziwione były,że marchewka z rodzynkami.Ale najważniejsze, że smakowalo.
dzis wyprobuje ta surowke. brzmi smakowicie